Наблюдава се повишение на настъпилите ПТП с участието на пешеходци от

...
</TD
>Наблюдава се повишение на настъпилите ПТП с участието на пешеходци от
Коментари Харесай

Важен съвет към пешеходците в Пловдив, касаещ дрехите им!

Наблюдава се покачване на настъпилите ПТП с присъединяване на пешеходци от началото на 2024 година, съобщи началник на бранш " Пътна полиция " гл. контрольор пред камерата на Plovdiv24.bg.

Статистиката демонстрира, че до 11 януари в Пловдив са настъпили 6 ПТП-та с присъединяване на пешеходци. Един от случаите е приключил съдбовно, а другите 5 души са били ранени. 

В град Асеновград е имало две сходни ПТП-та с потърпевш пешеходец, а още две отвън обитаеми места.

При 8 от общо 10-те ПТП-та виновността е при лидера на автомобила. Само в два от случаите пешеходците са пресичали на нерегламентирани места и са станали причина за ПТП.

От началото на операцията са глобени 48 пешеходци, които не са пресичали вярно, а единствено 3-ма водачи са лишили преимуществото.

Санкцията за неправилно пресичане на пешеходец е 20 лв., когато обаче той преодолява ограждания или препятствия (мантинела) сумата нараства на 50 лв..

Със 100 лв. ще бъде санкциониран лидер, който е извършител.

На брифинга бе конкретизирано, че обикновено водачите лишават преимуществото на пешеходеца на кръстовище, при ляв или десен завой или в зоната на пешеходна пътека.

Според Нешев всички участници в придвижването бързат. Често пешеходците носят тъмни облекла, слушалки, приказват по телефона, а водачите са разсеяни, не внимават и по този начин се получават ПТП.

Той не може да конкретизира избрани невралгични места, само че показа, че толерантността към извършители ще бъде нулева.

Инспекторът бе осведомен с неосветените пешеходни пътеки и изтритата пътна маркировка в огромна част от града, само че показа, че се прави всичко допустимо да бъдат отстранени проблемните зони.

На края той се обърна с зов към пешеходците да носят по-светли облекла в тъмната част от денонощието, както и по опция да прибавят светлоотразителен детайл по облеклата или чантите си.

Апелът му към водачите бе да карат с по-голямо внимание и да пазят живота и здравето на пешеходците.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР